Organisatie

Ontstaan
De Crazy Cross is bedacht door Jeffery Evers en Frank van Weert in café zaal De Gouden Leeuw. Tijdens een potje bier ontstond het idee dat het leuk zou zijn om een tweedaags muziekfeest met een activiteit op zondag te organiseren. De inspiratie werd gevonden op het ‘Doll Weekend’ in Soerendonk. Het idee van de Crazy Cross was geboren. Het werd cross waaraan iedereen met allerlei voertuigen aan mee kon doen.  René Lubbers wilde wel garant staan voor dit evenement.  In 2011 was de eerste editie.

Uitbreiding organisatie
Na het eerste jaar werd de organisatie uitgebreid. Vanaf 2018 is de organisatie in handen van Rene Lubbers. Samen met Jeffery Evers, Frank van Weert, Martijn en Mieke Daas, Henri Rooijakkers,  Frank Pijs, John Jansen, Thom Bottram en Rob Verhees organiseren zij de Crazy Cross.

Waarom we dit festival organiseren vragen we onszelf ook wel eens af. We zijn er het hele jaar door ontzettend druk mee, krijgen er geen stuiver voor en tijdens het evenement kunnen we zelf geen feest vieren. Maar dat boeit ons niets, want het is waanzinnig leuk!

Een heel jaar dagdromen over hoe gaaf het zal worden, de vergaderingen en de opbouwdagen met de welverdiende borrel nadien. Vervolgens het festival zelf: Al die mensen die een topdag beleven en alle voorbereidingen die de moeite waard blijken te zijn. Kapot maar overladen met voldoening duiken we ‘s nachts ons nest in om de volgende ochtend alles weer op te ruimen.

Enthousiaste vrijwilligers
Crazy Cross is dus geen commercieel bedrijf, maar een groep enthousiaste vrijwilligers die een keer per jaar twee dagen samen met jullie uit hun dak willen gaan!!!  Ieder heeft zijn eigen werktaken, die met veel inzet en enthousiasme wordt ingevuld. Tevens wordt de Crazy Cross Bergeijk ondersteund door ruim honderd enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om de Crazy Cross Bergeijk te organiseren.

 

Rene Lubbers Horeca en security
Jeffery Evers Terreininrichting en verkeersregelaars
Frank van Weert Muziek en Geluid
Martijn Daas Coördinator en sponsoring
Henri Rooijakkers Inschrijvingen en wedstrijdleiding
Frank Pijs Catering
John Jansen Keuring en deelnemersterrein
Mieke Daas Marketing en Communicatie, randactiviteiten
Thom Bottram Techniek
Rob Verhees Materiaalbeheer en aankleding terrein