Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van het terrein?
Zaterdag  09.00 – 01.00 uur
Zondag    09.00 – 23.00 uur

Kan ik overnachten?
Op het festivalterrein is geen plaats om te overnachten. Er is dus geen festivalcamping. In en om Bergeijk zijn er wel diverse campings, hotels en B&B’s te vinden.
De dichtstbijzijnde camping is mini-camping P. Theuws, gelegen op 600 meter afstand aan Weebosserweg 38 te Bergeijk. Vanuit deze camping kan je te voet naar het festivalterrein. De kosten zijn slechts € 10,00 p.p. inclusief elektra en water. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen dus reserveer snel.

Waar is het doen?
Het festival vindt plaats op het Evenemententerrein De Waterlaat (p/a) Elskensakker te Bergeijk. Vanaf Bergeijk wordt het evenement met routeborden aangegeven.

Waarom is er geen autoklasse voor dames?
Crazy Cross is genderneutraal dus iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs mag meedoen.
Bij de Crazy Cross draait het niet om de snelheid, maar om originaliteit.
Ervaring is totaal niet van belang. Dus dames meld je aan en schrijf je in voor de autoklasse.

Waarom is er geen autoklasse voor 18-?
Helaas is het verzekeringstechnisch niet mogelijk om een autoklasse voor deelnemers 18- te organiseren.
Gelukkig heeft de Crazy Cross genoeg andere klassen waaraan jongeren aan mee kunnen doen.

Foto- en/of video-opnames?
Je zult begrijpen dat tegenwoordig bijna iedereen foto’s en videootjes maakt (en deelt). Tijdens het festival kunnen dus (door derden) foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van het festivalterrein doen bezoekers automatisch afstand van het portretrecht en geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze sfeeropnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor journalistieke doeleinden. Heb je moeite met een sfeerfoto die wij hebben gepubliceerd, stuur even een mailtje; dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

KempenTV of een andere TV crews maken vaak sfeerreportages.

Mijn oren en geluid?
Het podiumgeluid is van een aanvaardbaar niveau qua sterkte (dB). Hoewel er zorg wordt besteed aan de mix, kan het zijn dat de geluidssterkte (over het festivalterrein) soms varieert. Hier hebben wij geen directe invloed op. Denk aan je oren en draag desnoods geluidsbescherming (oorfilters) tijdens optredens. Dat geldt zeker ook voor kinderen.

Aansprakelijk, eigen risico?
Het betreden van het festivalterrein en het meedoen aan de diverse activiteiten is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie, partners en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van eigendommen, diefstal van derden, enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het terrein. Schade toegebracht door bezoekers wordt verhaald. Verder is de Nederlandse wetgeving van kracht.

Eigen consumpties als in zelf meegenomen glas en blik zijn vanwege veiligheidsoverwegingen verboden tijdens het festival. Derhalve kunnen deze eigen consumpties bij controle in beslag worden genomen. In geval er sprake is van het meenemen van de genoemde eigen consumpties, het ongeoorloofd verkopen van goederen en drugs of wangedrag, kan de toegang tot het festival (tijdelijk) worden ontzegd. Volg de aanwijzigingen van de (veiligheids)medewerkers op. Houd het leuk en respecteer andere festivalbezoekers en medewerkers.

‘Nix18’… Een biertje op z’n tied, maar onder de 18 niet.
Nog geen 18 jaar? Niet gevreesd, want ook jij bent natuurlijk welkom om mee te komen feesten tijdens Crazy Cross Bergeijk! We willen je er alleen even op wijzen dat voor iedereen die jonger is dan 18 jaar geldt dat er geen alcohol gekocht of genuttigd mag worden op het festivalterrein.

Tijdens het festival zal er gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol onder de 18.

Controle Bandjes
De overheid is strikt wat betreft het alcoholbeleid. Neem daarom legitimatie mee zodat wij de regels goed kunnen naleven en iedereen kunnen voorzien van het juiste controlebandje. Alcohol wordt alleen verstrekt aan bezoekers vanaf 18 jaar.

Hoe kan ik eten en drinken betalen?
Consumptiebonnen van Crazy Cross Bergeijk zijn de enige vorm van betalen. Deze zijn te koop aan bonnenkassa’s/bonnenautomaten op het festivalterrein, ze zijn alleen geldig op de dagen van het festival. Heb je bonnen over, kun je deze inwisselen.

Mag ik meehelpen?
Crazy Cross wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers die zich gedurende het festival, ervoor en erna in het zweet werken om alles soepel te laten verlopen. Hun inzet is onmisbaar en dat kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Wil je ook meehelpen met de opbouw, de afbouw of wil je tijdens het festival een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via info@crazycrossbergeijk.nl.

Mag er gerookt worden in de feesttent?
De feesttent is rookvrij. Roken mag buiten de feesttent. Rook je toch in de feesttent wordt de boete verhaald op de overtreder.

Mag ik ook wiet meenemen!? En pillen en heroïne?
Op de Crazy Cross gelden dezelfde wetten als in heel Nederland. Dat houdt dus in dat soft- en harddrugs verboden zijn. Je kunt daarop bij binnenkomst van camping- en festivalterrein gefouilleerd worden en als we iets aantreffen wat niet door de beugel kan, zullen we je overdragen aan de plaatselijke politie.

Gevonden en verloren voorwerpen?
Heb je iets gevonden of ben je iets kwijt? Alle gevonden voorwerpen worden tijdens het festival naar het secretariaat caravan gebracht.
Vanaf maandagavond 22 april 2019 kun je naar Café-zaal De Gouden Leeuw, Hof 6 in Bergeijk.