Organisatie

Ontstaan
De Crazy Cross is bedacht door Jeffery Evers en Frank van Weert in café zaal De Gouden Leeuw. Tijdens een potje bier ontstond het idee dat het leuk zou zijn om een tweedaags muziekfeest met een activiteit op zondag te organiseren. De inspiratie werd gevonden op het ‘Doll Weekend’ in Soerendonk. Het idee van de Crazy Cross was geboren. Het werd cross waaraan iedereen met allerlei voertuigen aan mee kon doen.  René Lubbers wilde wel garant staan voor dit evenement.  In 2011 was de eerste editie.

Uitbreiding organisatie
Na het eerste jaar werd de organisatie uitgebreid. Vanaf 2018 is de organisatie in handen van Rene Lubbers. Samen met Jeffery Evers, Frank van Weert, Martijn en Mieke Daas, Henri Rooijakkers,  Frank Pijs, John Jansen, Thom Bottram en Rob Verhees organiseren zij de Crazy Cross.

Waarom we dit festival organiseren vragen we onszelf ook wel eens af. We zijn er het hele jaar door ontzettend druk mee, krijgen er geen stuiver voor en tijdens het evenement kunnen we zelf geen feest vieren. Maar dat boeit ons niets, want het is waanzinnig leuk!

Een heel jaar dagdromen over hoe gaaf het zal worden, de vergaderingen en de opbouwdagen met de welverdiende borrel nadien. Vervolgens het festival zelf: Al die mensen die een topdag beleven en alle voorbereidingen die de moeite waard blijken te zijn. Kapot maar overladen met voldoening duiken we ‘s nachts ons nest in om de volgende ochtend alles weer op te ruimen.

Enthousiaste vrijwilligers
Crazy Cross is dus geen commercieel bedrijf, maar een groep enthousiaste vrijwilligers die een keer per jaar twee dagen samen met jullie uit hun dak willen gaan!!!  Ieder heeft zijn eigen werktaken, die met veel inzet en enthousiasme wordt ingevuld. Tevens wordt de Crazy Cross Bergeijk ondersteund door ruim honderd enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om de Crazy Cross Bergeijk te organiseren.

René Lubbers

Horeca / penningmeester

De beste en leukste café eigenaar van Bergeijk is verantwoordelijk voor de horeca. Daarnaast let hij ook op de kleintjes want hij is penningmeester van Stichting Crazy Cross Bergeijk.

Rob Verhees

Aankleding / materialen

Dit allemans vriendje is verantwoordelijk voor de aankleding en alle materialen op het terrein. Deze kritische handyman is van alle markten thuis.

Martijn Daas

Voorzitter / vergunning / sponsoring

Ons opperhoofd is de leider van het festival. Verantwoordelijk voor de papieren rompslomp vergunning en zorgt ervoor dat iedereen aan de gang is. Tevens regelt hij de sponsoring van A tot Z.

Thom Bottram

Techniek / Vrijwilligers

Deze jonge god is onze technische man. Pc’s hebben geen geheimen voor hem. Dit technisch brein is daarnaast ook verantwoordelijk voor de indeling van de vrijwilligers/medewerkers.

Mieke Daas

Secretaris / PR / randactiviteiten

Onze creatieve duizendpoot en enige vrouw van de club verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en het randprogramma. Daarnaast is ze mede verantwoordelijk voor de deelnemers.

Frank van Weert

Muziek / Licht & Geluid

Een van de oprichters van de Crazy Cross. Deze top DJ is verantwoordelijk voor het muziekprogramma en de aankleding in de tent.

Jeffrey Evers

Veiligheid / Op-afbouw terrein-crossbaan

Een van de oprichters van de Crazy Cross. Autocrosser, machinist en verantwoordelijk voor op-afbouw van het terrein en de crossbaan.

John Jansen

Keuringen

Deze keurmeester is verantwoordelijk voor dat iedereen op deelnemersterrein past en de voertuigen voldoen aan het reglement.

Henri Rooijakkers

Wedstrijdleider

Liever te dik in de kist dan een feestje gemist, is de lijfspreuk van ons Henri. Deze levensgenieter is verantwoordelijk voor alles rond het reilen en zeilen op en rondom de crossbaan. Hij weet alles van de deelnemers en inschrijvingen.

Frank Pijs

Horeca

Deze frietbakker is niet alleen verantwoordelijk voor de foodcorner op de Crazy Cross, hij zorgt er ook voor dat onze vrijwilligers niets te kort komen tijdens hun dienst.